cember.net logo
Bulunduğunuz yer: Forumlar > Sektörler > Bilişim / Internet > Genel Tartışmalar > Forum Yazısı [Yardım]
Yazılar  
Forum yazısı - Yorumlar: 1 - 2 || Toplam yorum: 2

|<  << [ 1 ]>>  >|
Siz de cember.net'e katılın, bu yazıların yazarlarıyla iletişime geçin!

Erdal Kocaman Altın Üye
dukoçi işyeri konut bakım onarım güven.ve hiz.ltd
site ad benzerliği ile haksız rekabet oluşumu konusunda yardım istiyorum 12-01-2007 18:17
cember.net'e katılmak için tıklayın »

Bir arkadaşımın tescil ettirmiş olduğum com.tr uzantılı bir sitesi var. aynı sektörde çalışan bir firma arkadaşımın sitesinin adının aynısı ama sadece com olarak site kurup firmasını internette yayınlamakta .

Ve buda doğal olarak arkadaşın sitesini açan kişilerin tr yi yazmadıklarında diğer site çıkmakta.

Bu konuda neler yapılabilir. kısaca diyelaimki bir bu firmanın adı

www.pataküte.com.tr

bu tescilli site diğeri ise

www.pataküte.com.

bunun için internet site kuralları hakkıında bilgi almak istiyorum

yardımlarınız için teşekkürler

Serdar Yavuzyiğit
Four Seasons Hotel İstanbul
Ynt: site ad benzerliği ile haksız rekabet oluşumu konusunda yardım istiyorum 15-01-2007 13:59
cember.net'e katılmak için tıklayın »

Yaptığınız işin benzerini ya da aynısını yapan rakipler varsa reklamı önemseyin derim.
Hizmet vermeye hazırsanız para kazanmaya da hazırsınız demektir. Müşteriyi kendinize
çekmek için yalnızca arama motorlarına kayıt yaptırmak, şansınızı diğer rakiplerinizin
bilinirlik ölçüsüne göre belirmeye benzer. Yani bir nevi oturup beklemeye ...

Reklamın gücünü küçümsememeli.

Arama motorlarında en üst sırada olmak da potansiyel müşteriyi kazanmak anlamına gelmeyeceğinden,
kazancı (parayı da) işinizi iyi yapmanızın sonucunda elde edebileceğinizi hatırlatmak gerek.

Tabii ne kadar reklam, o kadar başarı da doğru bir tanım olmaz.
Abartmamalı.

Uzun hikaye ...
Sözün kısası önceliği siz belirlemelisiniz, bu konuda yeterli olduğunuza inanmıyorsanız danışman firmalar
size yolu gösterebilir. Ne kadar yatırım yaptığınıza bağlı biraz da.

Umarım yazdıklarımız size katkıda bulunur.
Sevgiler.

|<  << [ 1 ]>>  >| Bu forumun şu an sponsoru bulunmuyor. Sponsor olmak için sponsor@cember.net adresine bir e-posta gönderebilirsiniz.  
Herhangi bir yazı hakkında uyarı göndermeniz durumunda moderatöre isminiz verilmeden, cember.net yönetimine isminizle birlikte uyarı mesajı gider.
© 2005 - 2008 Euda - cember.net ismi ve logosu, Euda'nın lisanslı markasıdır.
Hakkımızda | İletişim | Reklam | Gizlilik Politikası | Kullanım Kuralları
Basında cember.net